Om Kuddar och dynor

Kuddar och dynor kan användas i många olika situationer. Det första som de flesta av oss associerar till är komfort.

Vår nattsömn är i allra högsta grad ­beroende av våra huvudkuddar. Det är lätt att samma kudde används år efter år. En ny fräsch luftgenomsläpplig ­huvudkudde kan förbättra både ­nattsömnen och komforten.

Kuddar kan även användas för att stödja ett skönt viloläge. Det kan vara i sängen eller i soffan. Alla våra positionerings­kuddar är luftgenomsläppliga och formar sig efter kroppen. Venkudden höjer under­benen och fötterna samt ger ett skönt stöd för baksidan av låren. Kudden är precis lagom hög och formar sig ­perfekt efter vaderna.

Dynor används även till att förhöja ­stolsitsar. De finns i olika höjder och även kilformade. När du väljer förhöjningsdyna, tänk då på att inte höja mer än att du fortfarande når ner till golvet med ­fötterna. Om du har ont i höftlederna kan en kilformad dyna ge avlastning eftersom du inte böjer höftlederna lika mycket som när du sitter på en plan yta.

En annan liten men mycket funktionell dyna är ROHO® Adaptor®. Den ger skön tryckavlastning för ömmande ­svanskotor och sittbensknölar. Adaptor är lätt att ta med sig och kan rädda teater-, ­restaurang- eller biobesöket.

» Här hittar du alla våra kuddar och dynor »

Tillbaka till Inspirations sidan