Om strumppådragare

Strumppådragare har funnits sedan 60-talet. Den klassiska modellen är en liten plastskiva med band som man trär upp strumpan på. Den fungerar hyfsat, men är för många svår att hantera. När Socky strumppådragare utvecklades var målet att lösa de problem som många upplevde med den ”klassiska” modellen.

Socky är lätt att hantera. Man ­behöver inte hålla ihop den för att få på ­strumpan. Den dras enkelt upp över det förvikta, glatta nylontyget. Som på alla strumpppådragare är det viktigt att strumpan träs på helt och hållet så att tådelen är uppdragen till spetsen på nylontyget. Tack vare Sockys längd, dras knästrumpor högre upp.

Det finns en lång variant av Socky. Den har en plastskiva på undersidan som tar bort eventuell friktion mellan strumpa och golv. Plastskivan har också ett handtag som underlättar att dra upp strumpan den sista biten.

Socky strumppådragare för stöd och ­kompressionsstrumpor
Den här modellen underlättar framför allt att få upp stödstrumpan över ankel och vad, där den spänner åt som mest. Strumppådragaren är tillverkad i mjukt nylontyg och har rejäla draghandtag. Den är en utmärkt hjälp även för assisterande person. En utförlig anvisning medföljer.

» Här hittar du alla våra strumpådragare »

Tillbaka till Inspirations sidan