Rygg- och ­nackproblem – vad gör man?

 

Om man har problem med rygg och nacke, då är det bra med stärkande övningar av muskulaturen som finns där. Förslagsvis kan man använda Theraband och göra olika styrke­övningar som t ex rodd. Vanlig armhävning är en suverän styrkeövning för hela överkroppen.

Balansplatta är ett utmärkt verktyg att träna balans, koordination och styrka i fot, knä och höft. Är du en person som har vrickat foten och har gjort det ett antal gånger så kan träning på en balansplatta göra underverk genom att stärka upp de små musklerna i foten – och det är så enkelt! Balansplattan med ­piggarna kan du också använda om du har nedsatt/förändrad känsel för att stimulera dina fötter. Piggarna går in och trycker under fotsulan och skickar signaler till hjärnan (till skillnad från balansplattor utan ­piggar).

Bobathboll är ett bra allround ­träningsverktyg! De som har ett stillasittande jobb och problem med ryggen kan sitta på en ­bobathboll istället för en kontorsstol. Då ­kommer du automatiskt att justera din kroppsställning hela tiden. Du tränar bålen och tvingas sitta upprätt för att det inte går att sjunka ihop utan att trilla av!Tillbaka till Inspirations sidan