Frågor och Svar


När får jag min leverans?
I normala fall levereras beställningen inom 5 arbetsdagar. Vid storhelger samt vid beställning av artiklar som skall produceras efter gjord beställning eller levereras via någon av våra samarbetspartners kan leveranstiden ta ytterligare några dagar. Om vi inte kan sms- eller e-postavisera dig så skickas en brevavisering ut upp till ett par dagar efter att paketet har mottagits av DHLs utlämningsställe. Skulle någon vara mot förmodan bli restnoterad eller bli försenad av någon annan anledning så kontaktar vi dig och meddelar detta.


Vad kostar frakten?
Du kan välja att betala via faktura eller kort (Visa eller Mastercard). Väljer du att beställa varorna via webbutiken och betala med kort så slipper du faktureringsavgiften på 45 kr.
Vi skickar försändelserna som antingen brev eller paket beroende på vikt och volym. Paket skickas normalt till det DHL-utlämningsställe som är närmast din angivna leveransadress. För större paket (över 20 kg och skrymmande) så levereras försändelsen direkt hem till dig. Du kan även välja detta leveransalternativ som tillval.
Våra fraktavgifter är för närvarande: Från 35 kr till 55 kr för brev beroende på vikt och brevklass, 75 kr för paket upp till 6 kg, 99 kr för paket upp till 16 kg och 119 kr för paket upp till 20 kg. Paket över 20 kg samt skrymmande försändelser kostar 250 kr. Hemleverans kan alltid väljas till en kostnad av 250 kr.
Om du skulle få förhinder att hämta ut paketet så kontakta omedelbart Kundservice. Outlösta paket debiteras med en avgift baserad på de faktiska extrakostnader som vi får för frakter och hantering.


Hur beställer jag på internetbutiken etacbutiken.se?
Läs här för utförlig steg för steg-instruktion.


Vad händer om jag inte är nöjd med min vara?
Vårt mål är att du ska känna dig nöjd med det du köper av oss. Vi utvärderar alla produkter som vi planerar att ta in i sortimentet och endast de som lever upp till vår högt ställda krav väljer vi att ta in. Naturligtvis kan det ändå hända att du ångrar ditt köp av någon anledning, att någon produkt inte lever upp till dina förväntningar eller att någon produkt inte fungerar som den ska. Då ska du skicka den i retur till oss.

Oöppnade förpackningar bytes inom 14 dagar. Alla produkter kommer förpackade. Så länge du inte öppnat förpackningen, så är förpackningen oöppnad. Returnera försändelsen med förvald transportör genom att använda returfraktsedeln som bipackats försändelsen. Du står för returfrakten och transportrisken. Ångerrätten gäller oanvänd, oöppnad och oskadad vara Vissa produkter som t ex hygienartiklar anses vara förbrukade vid bruten förpackning och omfattas därför inte av ångerrätten. Öppnade förpackningar där det visar sig att produkten är skadad eller har något annat fel, bytes. 
Om returfraktsedeln har förkommit så ber vi dig att kontakta vår Kundservice på telefonnummer 0371–58 73 50. De skickar då en ny returfraktsedel till dig. Innan du returnerar en produkt som har ett varuvärde under 150 kr så ber vi dig att kontakta vår Kundservice.

Vår returadress är: 
Etac Sverige AB/ Etacbutiken, 
Oljevägen 3, 334 32 Anderstorp.


Vilka är Etac?
Etac är ett företag som erbjuder produkter för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus och sjukhem. Sedan starten 1972 har Etac expanderat till en av Sveriges ledande aktörer inom hjälpmedelsbranschen. Vi finns förutom i Sverige även i Norge, Danmark, England och Tyskland. Vår exportavdelning säljer via distributörer till stora delar av världen.
Läs mer på www.etac.se