Förflyttningshjälpmedel

Underlätta förflyttning i t.ex. rullstol och säng med rätt förflyttningsmedel. Manuella förflyttningshjälpmedel sparar in på rygg och leder och underlättar när du ska genomföra tunga förflyttningar.

Korrekt utvecklade och anpassade förflyttningshjälpmedel är till för att underlätta vardagen och höja livskvaliteten för rörelsehindrade och funktionshindrade. Här erbjuder vi ett flertal hjälpmedel för både användare och vårdare för att underlätta i en mängd olika situationer av förflyttning.

Brett utbud av förflyttningsmedel

Etac SatinSheet är ett uppskattat system av glidlakan och draglakan för vändning och positionering i säng. Alla våra glidlakan är utvecklade för att klara av skilda situationer och olika nivåer av vårdbehov.

Etac SupportBelt är ett bra hjälpmedel när man ska hjälpa någon att resa eller sätta sig. Vårdbältet erbjuder stöd vid gång eller vid förflyttning från säng till rullstol.

Med en glidhandske kommer handen lätt in mellan användaren och madrassen eller sittdynan. Små lägesförändringar och justering av skrynkliga klädesplagg är exempel på två aktiviteter som kan utföras på ett skonsamt sätt, både för användare och vårdare.

Sängband och slingor används för att flytta användaren längre upp i sängen samt vid förflyttning mellan två sittplatser. Varje sängband har varierande användningsområde.

En gliddyna glider lätt i en riktning och bromsar i den andra. Gliddynan underlättar att förflytta sig självständigt eller med hjälp av vårdare.

En vridplatta underlättar förflyttning t.ex. i och ur en bil.

Gör ditt val här nedan – vi utför snabba leveranser.