Info & hjälp

   
Kontakta oss Frakt & Returer  Köpvillkor  Hur du handlar på vår sida 

 

 

 

 

 

Välkommen till Etacbutiken

Vi har en filosofi som ligger till grund för alla våra hjälpmedel. De ska vara de främsta i världen när det gäller form och funktion. Ett hjälpmedel får aldrig accentuera ett handikapp, aldrig peka ut utan i stället avdramatisera. En av Etacs grundare uttryckte sig så här: ”Våra hjälpmedel ska spegla vår syn på dem som använder dem.

Vi såg att det fanns ett behov av att kunna förmedla smarta bra hjälpmedel till alla. Inte bara till dem som kommer i kontakt med hjälpmedelscentraler eller förskrivare på olika vårdavdelningar utan till gemene man som behöver lite extra hjälp i vardagen eller till en anhörig som inte vet var man hittar smarta produkter. Oavsett om du behöver en griptång, en toalettsitsförhöjare, ett värmande plagg eller smarta köksredskap så hittar du troligtvis en praktisk och fiffig lösning på ditt dilemma här hos oss.

Etacbutiken startade 2002 med 87 produkter. De flesta av dessa hjälpmedel var producerade av Etac. Sen dess har butiken vuxit och idag har vi ett stort sortiment av artiklar som ständigt växer och utvecklas. Vår ambition är att kunna erbjuda ett brett sortiment av noga utvalda hjälpmedel och smarta produkter till våra kunder. Produkter som inte bara är inriktade på personer med någon form av funktionsnedsättning utan som i högsta grad också kan underlätta vardagen för alla och envar. Vår målsättning är att det skall vara enkelt att hitta och köpa smarta hjälpmedel som man behöver oavsett var i landet man bor.

Välkommen till Etacbutiken, möjligheternas butik - Alltid öppet, alltid nära dig!Om Etac

Etac är ett företag som erbjuder produkter för personer med nedsatt rörelseförmåga samt produkter och tjänster till sjukhus och sjukhem. Vår hemsida är Etac.se

Etacs historia

Den humanistiska grundtanken som ligger bakom vår grundare RFSU lever vidare hos oss på Etac än idag.

Historien om Etac börjar i det Sverige där det rådde förbud mot att sälja preventivmedel utan särskilt tillstånd. För att göra preventivmedlen mer lättillgängliga startade därför RFSU så kallade sjukvårdsbutiker. För att bredda sortimentet kompletterade man med bland annat handikapphjälpmedel. Detta sådde fröet att starta egen utveckling av hjälpmedel.

1973 började man tillverka kvalitetsprodukter, med både genomtänkt form och funktion. Därmed startade en ny tidsera i vår bransch. Etac ägs idag av Nordstjernan. Nordstjernan köpte i december 2006 60% av aktierna från RFSU och 2011 ökade Nordstjernan sitt innehav till 100 procent.

Sedan starten 1973 har Etac expanderat till en av Sveriges ledande aktörer inom hjälpmedelsbranschen. Vi finns förutom i Sverige även i Norge, Danmark, England, Tyskland och Holland. Vi har vårt huvudkontor beläget i Kista strax norr om Stockholm. Vår exportavdelning säljer via distributörer till stora delar av världen. Sammanlagt är vi i koncernen ca 800 anställda och omsätter cirka 1,3 Mdr SEK.

Vinnande design i tre decennier

Våra produkter har utvecklats i nära samarbete med etablerade designers samt vårdpersonal och användare. Detta har resulterat i en ergonomisk design och kvalitet som är unik på marknaden. Som ett bevis på produkternas goda form har vi under åren erhållit ett antal svenska och internationella designpriser.


Etacs vision

Vi vill att människor skall ha möjlighet att skapa en egen tillvaro och en egen vardag på sina egna villkor oavsett sina fysiska förutsättningar. Vi vill att Etac skall vara det första man tänker på när man är i behov av produkt, service eller kunskap kring hjälpmedel, oavsett om man är användare eller distributör.

Läs mer om oss på på www.etac.se